De 35e Fryske Tour wordt een speciale met een legendarisch tropische tintje !

Victoria – Seychellen

2 november 2024 | ️ 29°C

Via Istanbul’s imposante, nieuwste luchthaven (natuurlijk uitgerust met een Vanderlande bagagesysteem) zijn we naar Victoria gevlogen, de hoofdstad van de Seychellen.

Na een behoorlijk lange check-in voor onze wel héél grote catamaran hebben we een hapje gegeten bij restaurant Bravo in de haven.

Na het eten zijn we voor een drankje naar de buren gegaan — een echte bar-disco, compleet met dansvloer. Daar maakten we kennis met de heerlijke lokale rum Takamaka.

Het bleef niet bij één drankje… het was erg gezellig

Praslin

3 november 2024 – 30°C

Na een wat stroeve start voor een enkele matroos (misschien een Takamaka te veel) vertrokken we vanuit de haven Mahe Eden Island naar St Pierre Bay op het relatief grote eiland Praslin.

Tijdens het varen meteen onze gehuurde hengels uitgeprobeerd en binnen no-time hadden we een zeebaars, dorade, skipjacktonijn en barracuda gevangen. De eerste twee eindigden op de BBQ voor de lunch, terwijl de tonijn als sashimi werd opgepeuzeld – met een glaasje witte wijn. Dat was nog eens vers!

Daarna gesnorkeld bij St Pierre Island waar we heel veel mooie vissen zagen. Ondertussen testte Juul zijn drone uit en dat gaf hele mooie plaatjes!

‘s Avonds werd het FT-item uitgereikt: een heerlijk luchtige linnen blouse met fraai “35 jaar Fryske Tour”-logo. Deze konden mooi worden gedragen bij het diner.

Anse Lazio

4 november 2024 – 32°C

Uitgevaren naar de fishing grounds ten noorden van Praslin en gesnorkeld bij eiland Aride. Vervolgens naar de baai van Anse Lazio gevaren en daar geankerd.

Op het strand genoten van heerlijke cocktails bij het superleuke bareltje Coco Loco. Voor een matroos was de naam extra speciaal. Daarna gegeten bij het hotel net achter het strand. Wat een topdag!

Helaas ging er bij het besturen van de drone iets mis, en Juul heeft er ‘s nachts nog slecht over gedroned. 
De dinghy is trouwens heel erg snel – dat zorgde voor een hoop lol en veel fly-by’s!

Curieuse

5 nov 2024 – 30°C

Vanochtend rond 8:30 uitgevaren en dolfijnen gespot. Op naar het eiland Curieuse waar ze een landschildpaddenopvang hebben. Erg leuk om te zien. Daarna een mooie wandeling door het mangrovebos vol met krabben We kwamen uit op een prachtig strand, daar gezwommen en Harald en Juul werden aangevallen door een school roggen.

Op de terugweg naar de boot in de baai zagen we nog veel meer haaien en roggen.

Later die middag naar Praslin gevaren en aangelegd bij de mooring van Robert, wereldberoemd op de Seychellen. Via hem met z’n tienen in het bakkie van de Toyota HiLux naar restaurant Bernard gereden. Daar heerlijke snapper en octopus curry gegeten.

Het begon flink te regenen, wat voor consternatie zorgde omdat sommige dakluiken openstonden.

Afgesloten met een pokerspel waarbij de lokale strafborrel bij sommigen een flinke grimas veroorzaakte.

Coco Island

6 nov 2024 – 30°C

Veel beter dan dit wordt het niet. Supermooie Coco-eilandengroep, met granieten rotsen en palmbomen Ongelooflijk veel kleurrijke vissen, én zeeschildpadden die ontspannen rondzwommen en zich niets van ons aantrokken. Mogen we hier blijven?

’s Middags gesnorkeld bij de rots Ave Maria. Veel vissen en zelfs een mooie rifhaai gezien. Altijd spannend! Daarna voor anker bij strand La Passe op La Digue.

Op het strand een heerlijke pizza gegeten.

La Digue

7 november 2024 – 31°C

Vandaag weer een topdag. Het eiland La Digue bezocht met behulp van gehuurde (brakke) mountainbikes.
Naar het nationale park gefietst en daar volgens kenners de mooiste stranden ter wereld bezocht, zoals Anse Source d’Argente. Ze kunnen zomaar gelijk hebben. Vooral de combinatie van heel fijn zandstrand, het turquoise water met veel vissen, de granieten rotsen en niet te vergeten de wuivende palmbomen maken het erg pittoresk!

Willem en Wielen zijn met de kapitein op en neer gevaren naar Praslin om een accu te laten vervangen.

Aan het eind van de middag naar Anse Grande gefietst, met daarin een klim van de 2e categorie, en daar geluncht.
Vervolgens heerlijk gedoken, gezwommen en meegesleurd in de hele hoge golven.
Daarna heeft Robin, volgens de traditie, weer iets opgedoken dat in het water was gevallen — dit keer de bril van Alex.

Beetje op chique gegeten in de tuin van het hotel. Erg lekker, met voor Feldie natuurlijk de extra portie friet.

La Digue

8 november 2024 – 30°C

Laatste dag alweer, helaas..

Begonnen met een rondje om La Digue. Laatste keer snorkelen bij Anse Coco en vervolgens terug richting de thuishaven op Mahé.

Het was een geweldige afsluiting, want de wind kwam op en al zeilend met iedereen op het bovendek vlogen we al borrelend over het water. Helemaal super.

Daarna geankerd in Nationaal Park St. Anna, waar Klaas een heerlijke curry voor ons maakt.

Mahé Eden Island

9 november 2024 – 31°C

Vroeg uit de veren — nou ja, de hele week buiten geslapen.
Eerst even tanken en daarna terug naar Mahé Eden Island voor de check-out.

Na een lekker bakje koffie een taxi genomen naar de Victoria (vis)markt. Erg leuk om alle bedrijvigheid te zien, en hoe een reiger de visrestjes opat die net waren afgesneden.

Lunch bij het museum, gevolgd door een hele positieve evaluatie .
Het was een fantastische trip!!

 

En een speciale boot. De Lagoon 450F.

Share the Post:

Related Posts